Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: Danko Ferber
gdje: Maltatall, Strannerbach WI3
foto: Marko Vuković, 01/2010

Učitaj iduću fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Naučite više

Ljetna alpinistička škola

Zimska alpinistička škola

Škola planinskog skijanja

Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Linkovi

Novosti
Paklenica - Klin free
Sedmi izlet LJAŠ 2023: 6.-7.5. - Klek
Šesti izlet LJAŠ 2023: 29.-30.04. - Tulove Grede
Peti izlet LJAŠ 2023: 22.-23.04. - Dabarski kukovi
Četvrti izlet LJAŠ 2023: 16.04. - Vela Draga

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
[email protected]

Alpinistička škola

Ljetna alpinistička škola jedan je od osnovnih načina kojim u Željezničaru nastojimo promovirati alpinizam, približiti ga većem broju ljudi na siguran i zabavan način. Tijekom škole polaznici stiču sva potrebna znanja i vještine za samostalno i sigurno penjanje, a o njihovom osobnom odabiru ovisi kako i ako uopće će se kasnije njima služiti.

Otvorene su prijave za Ljetnu alpinističku školu 2024. Sve informacije možete pronaći na sljedećem linku.

Ljetna alpinistička škola - Cover

 

Zimska alpinistička škola predstavlja nadogradnju na ljetne tehnike te je namijenjena isključivo aktivnim članovima našeg alpinističkog odsjeka koji su završili ljetnu školu i stekli određeno penjačko iskustvo. Način rada zimske škole značajno se razlikuje od onog ljetne. Polaznici više nisu početnici nego se od njih traži i očekuje aktivan pristup učenju, samostalan rad, treniranje. Po završetku zimske alpinističke škole stječe se naziv "stariji alpinist pripravnik". Jedan od ciljeva zimske škole je da pomogne članovima odsjeka da na što sigurniji način počnu stjecati iskustvo i formalne uvjete za naziv "alpinist".

 

Škola planinskog skijanja namijenjena je svim članovima HPS-a koji žele naučiti kako se sigurno kretati u planinama zimi, na skijama. Škola se podudara i u velikoj mjeri nadopunjuje s Zimskom alpinističkom školom. Za pohađanje škole nije potrebno imati status alpinista pripravnika ali je potrebno demonstrirati suvereno poznavanje nekih alpinističkih tehnika. Planinsko (turno) skijanje je aktivnost koja se izvrsno nadopunjuje s zimskim alpinizmom ali i svim ostalim granama planinarenja u zimskom periodu.


Pogledajte podstranice:

Naučite više

Ljetna alpinistička škola

Zimska alpinistička škola

Škola planinskog skijanjacreated by: marko @ 2003-07-25 08:37:58 / updated by: jakov @ 2024-02-03 20:22:10